91/2/4
10:45 ع
یک کارشناس فن آوری اطلاعات گفت: نگرانی به وجود آمده در اذهان عمومی از آلودگی سیستم های صنعتی به کرم استاکس نت، موضوع مؤثری در ارائه راهکار برای پاکسازی سیستم های آلوده شده است.
دکتر مهدی برنج کوب در گفت وگو با (ایسنا)، با بیان این که استاکس نت در ارتباط با سیستم های اسکادای زیمنس پدیدار شده است، اظهار کرد: این کرم اینترنتی از طریق همین اتصال به سیستم های صنعتی، اطلاعاتی را به محل مبدا خودش انتقال داده است.
وی درباره مشخصات سیستم های مورد حمله واقع شده، خاطر نشان کرد: هدف اصلی این ویروس سیستم های در ارتباط با نرم افزار کنترل صنعتی اسکادای زیمنس بوده است.
برنج کوب تاکید کرد: در حوزه های فن آوری اطلاعات اعم از اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی زیرساخت های مشترکی موجود است و ضربه خوردن به یکی از آن حوزه ها می تواند موجب ضربه خوردن دیگر بخش ها نیز شود.
او گفت: دغدغه و نگرانی که در زمینه آلودگی سیستم های صنعتی در اذهان به وجود آمده است خیلی موثرتر از هر موضوع دیگری توانسته ما را به فکر راهکاری برای پاکسازی این ویروس بیندازد و خیلی ها را هم از ترس اینکه backdoor در سیستم ها وجود داشته باشد، از کار با آن ها بازداشته است.
او هر فن آوری را دارای فرهنگ خاصی دانست و تصریح کرد: فن آوری اطلاعات هم زمینه ای برای پیشرفت بشر بوده است ولی لازمه بهره برداری از آن، پذیرفتن لوازم آن از قبیل داشتن خط مشی هایی برای نگه داری و حفاظت از سیستم های موجود در کشور است.
این کارشناس امنیتی شبکه، بهبود سیستم های صنعتی و رفع نگرانی از ذهن مردم و بخش صنعت کشور را در گرو فراهم آوردن زیرساخت های مناسب دانست و گفت: اگر زیرساخت مساعدی در کشور موجود بود، این ویروس بعد از گذشت دو ماه از انتشارش دیگر موضوع روز نبود، در حالی که الان این طور نیست.
او یادآور شد: نقاط وسیعی از سیستم ها و شبکه های ما دچار آلودگی به این ویروس شده است که اطلاعات دقیقی از میزان آلودگی ها ارائه نشده است؛ ولی متاسفانه می شود گفت که این کرم جاسوسی می تواند به روش خیلی ساده ای از طریق usbهای flash انتقال یابد و برروی سیستم ها جایگزین شود.
برنج کوب افزود: برنامه های تحت وب هم از دلایل موثر دیگری در انتقال این ویروس به سیستم های داخلی کشور بوده است.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: به دلیل اینکه مرجع مسوولی در سطح ملی برای رسیدگی این آسیب ها در فضای مجازی وجود ندارد امید می رود که ارگان ها و فعالان در عرصه های مبتنی بر فضای مجازی در کشور خودشان بتوانند با تعامل فعال و ارتباط مفید با مراکز پژوهشی و دانشگاهی مرتبط این موضوع را حل و فصل کنند.