91/2/4
10:40 ع
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران سرویس: جامعه اطلاعاتی -فناوری اطلاعات
به اعتقاد یک کارشناس در مورد امنیت اطلاعات باید دقت داشت که برای برقراری امنیت به ظواهر بسنده نشود و امنیت به معنای واقعی پیاده سازی شود. این موضوع کم و بیش در سیستم های فن آوری اطلاعات کشور به کار گرفته شده است، اما هنوز جای کار بسیاری وجود دارد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) محمدعلی عاقلی - مدیرعامل شرکت فعال در حوزه امنیت اطلاعات - با بیان اینکه در مسائل امنیتی نباید به ظواهر بسنده کرد درباره ضرورت امنیت در شبکه داخل کشور و نحوه کاربرد آن در سیستم های مختلف کشور معتقد است: با توجه به گسترش و نفوذ فن آوری اطلاعات در عرصه های مختلف زندگی و انجام گرفتن خیلی از امور جوامع بر اساس محصولات سخت و نرم افزاری فن آوری اطلاعات، آنچه اکنون از اهمیت بالایی برخوردار است، امنیت این حوزه می باشد.
این کارشناس در تحلیل خود از وضعیت امنیتی شبکه های کشور و پیش بینی از آینده آن و مقایسه با دیگر کشورها تصریح کرد: داشتن یا نداشتن امنیت، یک چیز نسبی است و کاملا نمی توان گفت که فلان سیستم یا شبکه امن هست یا نه. هرچند که همه ما می دانیم امنیت 100 درصد دست یافتنی نیست.
وی ادامه داد: تا داشتن سطح امنیت خود باید راه زیادی را طی کنیم و به نظر من وضعیت امنیتی در سطح سیستم های نرم افزاری و شبکه های رایانه یی کشور، از وضعیت مطلوب بسیار پایین تر است، چرا که هنوز اطلاعات آن اهمیت خود را پیدا نکرده است.
او افزود: به عنوان مثال اگر شما شیء با ارزشی داشته باشید، در حد توان خود از آن مراقبت خواهید کرد اما متاسفانه در کشور ما هنوز اطلاعات از اهمیت بالایی برخودار نیست. البته در مواردی هم شاهدیم شرکت ها یا سازمان هایی مثل بانک ها که اطلاعات مهمی داشته و امنیت آن ها برایشان اهمیت دارد، هزینه های هنگفتی را برای برقراری امنیت خرج می کنند. جدای از این موارد استثناء، سطح امنیت اطلاعات در کشور ما به دلیل آنچه که گفتم، پایین تر از بسیاری کشورهاست.
به گفته این مدیرعامل شرکت فعال در حوزه امنیت اطلاعات، به عنوان نمونه نخستین محصول این شرکت فایروال کاملا ایرانی network smart filtering system - nsfs - بود که مبتنی بر سیستم عامل متن باز بوده و دارای قابلیت هایی است که در سطح کشور مورد استفاده قرار گرفته و هم چنان در حال اضافه نمودن ویژگی های جدید و ارتقاء آن هستیم در حال حاضر نسخه 7 این محصول در حال پیاده سازی است که امید است تا اواخر سال جاری به بهره برداری برسد.
وی افزود: طراحی و پیاده سازی این محصول امنیتی از سال 1379 آغاز و طی پنج سال به بهره برداری رسید که به عنوان فیلترینگ هوشمند ارتباط با اینترنت، فایروال شبکه ای حالتمند، سیستم تشخیص نفوذ به شبکه، lan accounting و cache server در شبکه سازمان ها، ispها، شرکت ها و غیره کاربرد دارد.
او گفت: کلمه nsfs برگرفته از عبارت network smart filtering system است. این نرم افزار در سال 1383، بعنوان برگزیده طرح تکفا در زمینه امنیت شبکه معرفی شد.
این کارشناس ادامه داد: محصول دیگر topvision نام دارد که درواقع سیستم تشخیص اتوماتیک پلاک است. یک تکنولوژی پردازش تصویر، برای شناسایی و نظارت اتومبیل ها، با استفاده از تشخیص پلاک آن ها می باشد. صدور گواهی دیجیتال یا ssl، از دیگر محصولات امنیتی این شرکت است که با همکاری شرکت sslgenie هند میباشد.