92/3/13
7:56 ص
عینک گوگل یکی از جالبترین اختراعات بشر است که میخواهد تحولی دیگر در نحوهی زندگی انسانها ایجاد کند. در حقیقت عینک گوگل یک تلفن همراه هوشمند است که صفحهی نمایش آن جلوی چشم است. کاربر به وسیلهی فرمانهای صوتی به عینک گوگل میگوید که چکار کند. قسمتی از پایهی عینک مجهز به صفحهی لمسی است که کاربر با لمس آن میتواند صفحات را بالا و پایین ببرد و با زدن انگشت روی آن، یک گزینه را انتخاب کند.
رابط کاربری Google Glass از کارتها تشکیل شده است. انتخاب هر کدام از کارتها منجر به باز شدن یک سری کارت دیگر یا نمایش گزینههایی مثل Reply یا Delete میشود. اکثر کارها را میتوان به وسیلهی لمس پایهی لمسی عینک انجام داد. ولی برخی میگویند که این ورودی به خوبی کار نمیکند و کار کردن با فرمان صوتی راحت تر است. ورودی صوتی عینک با فرمان Okay, Glass به کار میافتد. تاکنون امکان شخصی سازی فرمانهای صوتی وجود ندارد. یعنی باید آن طور که برای عینک گوگل تعریف شده است با آن صحبت کنید و اگرنه فرمانهای شما را نمیپذیرد.
راهاندازی
اولین بار که عینک گوگل را روشن میکنید مدت نسبتاً طولانی طول میکشد تا سیستمعامل آن بوت شود. بعد از آن لینک google.com/myglass به شما نمایش داده میشود که باید آن را در مرورگر رایانه باز کنید. البته برخی تنظیمات را میتوانید به وسیلهی خود عینک انجام دهید ولی راحتتر خواهید بود که این کار را توسط رایانه انجام دهید. بعد از باز کردن لینک باید به حساب گوگل خود وارد شوید تا اطلاعات شما از حساب گوگل به عینک منتقل شود. لیست مخاطبین هم از درون حساب گوگل دریافت میشود. برای اتصال به یک شبکهی WiFi، کد تصویری QrCode بر روی صفحهی رایانه به نمایش در میآید. این کد را دوربینی که در جلوی عینک قرارگرفته شناسایی میکند و به طور خودکار به شبکه متصل میشود. بعد از تنظیمات اولیه میتوانید نرمافزارهای دلخواه را بر روی عینک گوگل نصب کنید. نرمافزارهای Twitter, Facebook, New York Times, CNN, Google Now و Path تا کنون برای عینک گوگل عرضه شده اند.
نرمافزار برای گوشیهای آندروید
نرمافزاری به نام MYGLASS برای گوشیهای آندروید موجود است که به وسیلهی آن میتوانید عینک گوگل خود را کنترل کنید. این نرمافزار علاوه بر امکاناتی که برنامهی تحت وب گوگل برای تنظیم گوشی در اختیار کاربران قرار میدهد، دو گزینه به نامهای Tethering و Mirroring دارد. به وسیلهی گزینهی Tethering میتوان اینترنت گوشی موبایل را به وسیلهی Bluetooth با عینک گوگل به اشتراک گذاشت. این کار برای اتصال به اینترنت در مواقعی که به WiFi دسترسی ندارید الزامی است زیرا عینک گوگل سیمکارت نمیخورد. البته به وسیلهی گزینهی WiFi Hotspot که در بسیاری از گوشیهای آندروید موجود است نیز میتوان اینترنت گوشی را با دستگاههای اطراف به اشتراک گذاشت ولی مصرف باتری از این طریق بیشتر از Bluetooth است. گزینهی Mirroring نشان میدهد که روی صفحهی عینک گوگل چه میگذرد. متصل کردن عینک گوگل به گوشی آندروید بسیار ساده است. نرمافزار MYGLASS به طور خودکار عینکهای اطراف را شناسایی میکند و شما با یک کلیک بر روی عینک میتوانید آن را به گوشی مورد نظر متصل کنید.
نرمافزارهای عینک
مهمترین نرمافزارهای عینک حول خدمات گوگل کار میکنند. جستجوی گوگل، جیمیل، نقشهی گوگل، شبکهی اجتماعی گوگل پلاس و … از این جملهاند.
Ok, Glass
صفحهی اصلی عینک گوگل یا همان گوگل گلس یک صفحهی ساده با ساعت در وسط آن است. پایین این صفحه نوشتهشده “ok glass”. با به زبان آوردن این عبارت لیستی از برنامههایی که میتوانید با گفتن نام آنها، بازشان کنید، نشان داده میشوند. احتیاج نیست بین دستورات صوتی توقف کنید. مثلاً میتوانید بگویید :”ok glass send a message to Hamid”. متأسفانه این فرمانهای صوتی خیلی قابلاطمینان نیستند و بسیار احتمال دارد که عینک فرمان شما را اشتباهاً متوجه شود و کار دیگری انجام دهد. مثلاً به جای فرستادن پیغام به Hamid به Amir پیغام بفرستد. نکتهی مهمی که در اینجا وجود دارد این است که عینک گوگل، صدای افرادی که در اطراف شما صحبت میکنند را نیز ممکن است دریافت کند. لذا اگر میبینید که نمیتوانید به راحتی از فرمانهای صوتی عینک گوگل استفاده کنید، بهتر است با لمس قسمت لمسی پایهی عینک، بین گزینهها جابجا شوید و گزینهی مورد نظر را انتخاب کنید.
جستجوگر گوگل
اولین گزینه در لیست ابزارهای عینک گوگل، جستجوگر گوگل است. میتوانید عبارات معمولی جستجو را وارد کنید و هم در قسمت وب و هم در قسمت تصاویر به جستجو بپردازید. اگر یک سؤال از جستجوگر گوگل بپرسید مثل “When was hafez born” عینک گوگل جواب را برای شما بلند میخواند: “1315”. البته جواب تمام سؤالات را نمیداند. مثلاً نمیداند “How fast does a giraffe run” ولی اگر بپرسید “Who is the president of Algeria” جواب خواهد داد: “Abdelaziz Bouteflika”.
جستجوگر در عینک گوگل از امکانات هوشمند وبسایت گوگل بهره میبرد. از جملهی این امکانات ترجمهی گوگل است. با استفاده از عبارت say میتوانید یک جمله را به زبان دلخواه ترجمه کنید. مثلا بگویید: “ok glass google say half a pound in chinese” که ترجمهی half a pound را به زبان چینی به شما خواهد داد.
“TAKE A PICTURE”
با گفتن این فرمان، بلافاصله یک عکس گرفته میشود. عینک گوگل مانند دوربینهای معمولی نیست که ابتدا تصویر دوربین به شما نشان داده شود و هر موقع که خواستید دکمهی آن را بفشارید. بلکه ایدهی عینک گوگل این است که از آن چیزی عکس میگیرد که به آن نگاه میکنید. لذا احتیاج به نشان دادن عکس نیست. بعد از گرفتن عکس، عکس به صورت یک کارت در میان عکسهای دیگر میرود و به حساب Google+ شما آپلود میشود.
“RECORD A VIDEO”
با گفتن این فرمان، ضبط فیلم به مدت 10 ثانیه آغاز میشود. با زدن بر روی پایهی لمسی دوربین میتوانید مشخص کنید که ضبط زودتر تمام شود یا محدودیت 10 ثانیهای آن برداشته شود. بعد از ذخیره فیلم، مانند عکس به حساب Google+ شما آپلود میشود.
“GET DIRECTIONS TO”
با گفتن این فرمان میتوانید نقشهی گوگل را فراخوانی کنید و از آن درخواست کنید طریقهی رفتن به یک نقطهی خاص از مکان فعلی شما را بگوید. این نقشه با قطبنمای درون عینک هماهنگ است. لذا همواره به شما راهنمایی میکند که به کدام طرف حرکت کنید. اگر به صفحهی خانه بروید، آیکون نقشه در گوشهی صفحه فعال خواهد بود تا بتوانید ادامهی راه را توسط نقشه مشاهده کنید. اگر در جستجوی گوگل، یکی از نتایج جستجو به مکان خاصی از روی نقشه اشاره کند میتوانید با انتخاب آن توسط ورودی لمسی، نقشه را فراخوانی کنید.
“SEND A MESSAGE TO”
با گفتن این فرمان، لیستی از مخاطبین منتخب نمایش داده میشود و شما باید یکی از آنها را انتخاب کنید. سپس متن مورد نظر را میگویید و عینک آن را به نوشته تبدیل میکند. بعد از آن اگر به نظرتان متن مناسب نیست میتوانید با کشیدن انگشت به سمت پایین بر روی قسمت لمسی عینک، آن را لغو کنید. با فرستادن پیغام یک کارت به قسمت Timeline اضافه میشود و با انتخاب آن و زدن گزینهی Reply میتوانید مثل جیمیل با افراد گفتگو کنید. در Timeline، بعضی از محتویات جیمیل شما نیز نمایش داده میشوند که میتوانید به آنها نیز پاسخ بدهید.
“MAKE A CALL TO”
اگر عینک به گوشی آندروید شما متصل است میتوانید با گفتن این فرمان و نام یکی از مخاطبین، با او تماس بگیرید. البته باید خودتان ببینید که بلندی صدای اسپیکر و میکروفون عینک که از طریق استخوان صدا را به میکروفون و از اسپیکر به گوش شما انتقال میدهند کافی است یا نه.
“HANG OUT WITH”
گفت و گوی گروهی از امکانات پرطرفدار Google+ است. در عینک گوگل دعوت کردن افراد به گفت و گوی گروهی به آسانی گفتن فرمان “HANG OUT WITH” و گفتن نام افراد مورد نظر از لیست مخاطبین است.
GOOGLE NOW
برنامهی Google Now یکی از برنامههای بسیار جالبی است که برای گوشیهای آندروید 4.1 به بالا و عینک گوگل عرضه شده است. این برنامه اطلاعات روزمره مثل آب و هوا، رستورانهایی که در اطراف کاربر قرار دارند، اخبار محلی، و … را به اطلاع کاربر میرساند.
عینک گوگل هنوز اشکالات و ایرادات فراوان دارد. به همین دلیل گوگل فقط تعدادی از آن را به بعضی از افراد علاقهمند به کشف فناوریهای اینچنینی داده است. با عرضهی عینک گوگل برای عموم مردم شاهد تحولی شگرف در نحوهی استفادهی مردم جهان از وسایل الکترونیکی خواهیم بود.
منبع : علمولوژی